Oxana Crețu a intrat în echipa de bucătari care gătesc la Jocurile Olimpice
Are propriul ei restaurant în Bordeaux
Bucătarul-șef din Moldova Oxana Crețu a intrat în echipa de bucătari care gătesc la Jocurile Olimpice – sunt doar patru dintre ei, selectați din diferite părți ale Franței. Fiecare dintre bucătari a ales o rețetă care, în opinia lor, ar fi pe placul oaspeților Jocurilor Olimpice. Oxana Crețu a pregătit un tartar de creveți imperiali cu icre și lămâie într-un sos special de lavandă-șofran.
Oxana este fondatorul unui mic restaurant «Inima» din sud-vestul Franței, în Bordeaux, care a atras atenția lui Michelin în 2023 și se bucură de o popularitate considerabilă.
«Restaurantul meu este casa mea. Acolo mi-am creat un univers în care vreau să mă simt bine, și același lucru se poate spune despre echipa mea, – spune Oxana Crețu. – Când l-am cumpărat, era doar un magazin alimentar, ca să spun simplu. Împreună cu fratele meu, am făcut o serie de schimbări. Echipa mea este de patru oameni, eu sunt a cincea. Avem un somelier care consiliază oaspeții, oferind vinuri franceze, precum și vinuri din Moldova».