Hotel Guide a lui Olga Torner: Vacanță de 7 stele în Dubai, la celebrul hotel Burj Al Arab
Categoric, să locuiești într-un astfel de loc este o experiență unică!
OLGA TORNER
«Miss Universul – 2016», influencer, mamă a trei copii
Călătorește 150 de zile pe an, a vizitat 53 de țări, știe mai totul despre service
Deoarece călătoresc des, îmi place să descopăr hoteluri și stațiuni noi în orașe și țări deja cunoscute. Această recenzie este dedicată unuia dintre hotelurile mele preferate și cele mai luxoase din lume – celebrul Burj Al Arab din Dubai. Toate «avantajele» și «dezavantajele», plusurile și minusurile – în recenzia mea.
De mult timp îmi doream să scriu o recenzie a unuia dintre hotelurile mele preferate în care am stat de mai multe ori – Burj Al Arab din Dubai (Burj Al Arab), cunoscut popular sub numele de «Velă» datorită formei sale iconice. Situată pe Coasta Golfului, această clădire a deținut timp de mulți ani statutul de cel mai înalt hotel din lume – cu 14 metri mai înaltă decât Turnul Eiffel și cu doar 60 de metri mai joasă decât Empire State Building – precum și una dintre cele mai fotografiate clădiri locale. Aș spune că este cartea de vizită a Dubaiului.
Burj Al Arab a apărut în 1999 și a câștigat imediat statutul de cel mai bun hotel de 7 stele din Dubai. Deși, conform datelor oficiale, «Vela» – este un hotel de cinci stele, întrebați orice oaspete – nimeni nu îi va da mai puțin de șapte, având în vedere luxul exorbitant pe care îl oferă oaspeților săi.
Având în vedere că întregul Dubai trăiește după regula: tot ce e mai bun – este aici, Burj Al Arab – reprezintă chintesența, simbolul principal al tot ce e mai bun și mai luxos în acest oraș! Oriunde te uiți, totul este «cel mai bun»: elegant, înalt, scump, frumos… Probabil, nu veți găsi un astfel de lux nicăieri altundeva în lume. Un adevărat «lux greu».
Înainte de a vă împărtăși impresiile mele personale, despre viața de aici, iată câteva date interesante despre Burj Al Arab:
▪️A doborât numeroase recorduri și a fost inclus de mai multe ori în Cartea Recordurilor Guinness. Este cel mai înalt hotel, format doar din camere de lux, iar barul localului oferă cel mai scump cocktail – 27 de mii de dirhami (7350 de dolari). În anul 2016, aici a fost creat cel mai mare recipient de caviar – 17 kg de caviar negru de sturion crescut în mediul natural.
▪️Designerii au folosit 2.000 de metri pătrați de foi de aur de 24 de carate pentru a decora hotelul. Iar în restaurantul local de bucătărie japoneză Junsui, tavanul este decorat cu cristale Swarovski care înfățișează Calea Lactee – a fost nevoie de nu mai puțin de 21 de mii de cristale. Costul instalației este de aproximativ 353.924 de dolari. În general, aurul este peste tot aici, chiar și cafeaua este servită cu aur!
▪️Hotelul are un spital special pentru broaște țestoase. Acesta este un program unic de ajutor pentru animalele rănite în mediul natural, care a început în anul 2004, iar de atunci peste 1600 de broaște țestoase marine salvate au fost eliberate în mediul natural. Odată, când am stat aici pentru o perioadă lungă de timp, a fost organizat un tur privat al spitalului pentru familia noastră, ca oaspeți permanenți, pentru a vedea numeroasele țestoase bolnave și rănite pe care medicii de aici le readuc la viață.
▪️Cuverturile de la Burj Al Arab nu sunt doar lenjerie de pat, ci un adevărat lux și o exclusivitate. Puful pentru fabricarea lor este colectat în Islanda din cuiburi de eider abandonate, nu se pot colecta mai mult de 2.000 kg într-un an, așa că puteți intui prețul lor.
▪️Pernele nici ele nu sunt simple aici. Oaspeții hotelului au la alegere 17 tipuri: de la cele aromatizate cu infuzii liniștitoare până la perne cu efecte anti-îmbătrânire.
⇒ LOCAȚIA
Burj Al Arab este situat la 280 de metri de coasta Dubaiului, fiind construit pe o insulă artificială a cărei realizare a durat doi ani, iar construcția în sine alți trei ani. Oaspeții pot ajunge pe insulă pe un pod lung de 340 de metri. Sus există un heliport pentru cei mai bogați oaspeți – puteți zbura acolo direct de la aeroport. Acest serviciu poate fi rezervat la hotel, dacă se dorește.
Acest serviciu este deosebit de căutat în special de supercelebrităților care preferă să nu-și anunțe sosirea: acestea debarcă la heliport și iau un lift special pentru a ajunge în camera lor, pentru a nu se intersecta cu oaspeții din hol sau din parcare.
Acest heliport cu efect este, de asemenea, cunoscut ca loc de desfășurare a evenimentelor sportive spectaculoase. În anul 2004, Tiger Woods a dat prima lovitură de pe acest heliport, cu un an mai târziu, Andre Agassi și Roger Federer au jucat tenis aici, pe un teren temporar, iar în anul 2013 – a fost jucat primul meci de tenis de masă pe această platformă – de către liderii mondiali Lon-Ma (bărbați) și Shi-Wen Liu (femei). În anul 2017, kitesurferul profesionist Nick Jacobsen a fost primul care a sărit fără frică de pe ea pe kiteboardul său.
⇒ C ND SĂ CĂLĂTORIM
Din octombrie-noiembrie până în martie-aprilie. Mulți oameni preferă să sărbătorească Revelionul la «Velă», deși puteți fi siguri că va fi cea mai scumpă festivitate din Dubai. Acest lucru este justificat: ei găzduiesc cele mai bune evenimente din oraș, pe scena locală concertează o mare varietate de vedete.
⇒ DEZAVANTAJE
«Vela» cu siguranță nu va fi pe placul celor care se despart greu de bani, celor zgârciți. Inevitabil vei fi nevoit să te cheltuiești acolo! Evident, că lucrurile de lux nu pot fi ieftine. Totul aici este foarte scump, dar totul se merită.
De asemenea, un aspect important, care nu va fi pe placul tuturor: intrarea în acest hotel este interzisă celor care nu locuiesc în el, ceea ce este atent controlat de către un sistem de securitate foarte serios. Nici măcar nu poți să primești oaspeți, intrarea este exclusiv pentru cei cazați.
Un alt minus pentru unii este faptul că ferestrele nu se deschid. În camere ele sunt panoramice, până în podea și într-adevăr absolut nu se deschid. Personal, pentru mine, acest lucru nu este un dezavantaj, dimpotrivă, deoarece am trei copii!
De asemenea, pentru mine personal un dezavantaj evident: centrul de joacă pentru copii. Ei afirmă, dar, de fapt, nu funcționează – am fost acolo de mai multe ori și nu am reușit niciodată să mă folosesc de serviciile sale.
⇒ SERVICE-UL
⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️
Service-ul de aici este de cel mai înalt nivel. Atenție și abordare individuală față de fiecare client. La «Velă» știu cum să te facă să te simți ca o prințesă arabă sau ca un superstar în vizită. Pe fiecare etaj al hotelului există câte un majordom care va răspunde la toate întrebările și va îndeplini orice solicitare, 24 de ore din 24.
Aici încearcă întotdeauna să surprindă și să bucure oaspeții, nu sunt lacomi la surprize și cadouri atât pentru copii, cât și pentru adulți. Gustări rafinate sau o sticlă de șampanie drept compliment, jucării pentru copii. Au o idee tare de tot pentru copii: un Rolls-Royce alb de jucărie sosește seara în cameră, capota se deschide, iar în ea se află o selecție imensă de dulciuri, ciocolată, sucuri – copiii sunt pur și simplu încântați de o astfel de abordare și își aleg bunătăți cât își dorește sufletul.
⇒ CAMERE ȘI DESIGN-UL
Burj Al Arab – este format din 202 camere duplex cu dotări rafinate, repartizate pe 28 de etaje. Cu dimensiuni de la 170 de metri pătrați, fiecare dintre ele oferă vederi uimitoare. Există și apartamente panoramice, cu o priveliște amețitoare la 360 de grade. Prețul pentru un sejur de o noapte la «Velă» variază între 1.500 și 28.000 de dolari.
Între altele, pentru mine, dimensiunea camerelor de aici a fost unul dintre factorii decisivi în alegerea «Velei». Am o familie mare, călătoresc adesea cu copii, iar acesta este unul dintre puținele hoteluri care oferă astfel de spații de cazare spațioase. Chiar și cea mai simplă cameră de aici este suficientă pentru familia noastră: este mai mare decât două camere separate în alte hoteluri, care este felul în care familia noastră este de obicei cazată.
În ceea ce mă privește, acest lucru este absurd, dar nu împiedică astfel de hoteluri să solicite să vă cazați în două camere: eu cu copiii mei – într-una, soțul meu cu un al treilea copil – în alta, sau viceversa. Acest lucru este extrem de incomod și ilogic. Așa am ajuns pentru prima dată la Burj Al Arab, unde camerele spațioase ne-au permis să ne cazăm nu doar cu toți copiii, ci și cu o bona, dacă era necesar.
Sunt multe de spus și despre decorul și designul hotelului. După cum am menționat mai sus, aur peste tot și 30 de tipuri de marmură Statuario folosite pe pereți și pe podea. Aceasta este marmura cu care Michelangelo a lucrat pentru a crea multe dintre sculpturile sale iconice, inclusiv statuia lui David.
La «Velă» are o echipă mare de floriști care se pare că reînnoiesc în permanență compozițiile florale din holuri și camere, având grijă să includă în buchetele lor florile preferate ale oaspeților. În general, interiorul hotelului este în mod clar extrem de scump, ceea ce este de înțeles. Fiecare cameră, chiar și cea mai simplă, are un jacuzzi imens, pe care copiii mei îl adoră.
În plus, deasupra fiecărui pat se află o oglindă pe tavan, ceea ce la fel le place oaspeților.
În holul hotelului se află un acvariu uriaș, cu o varietate de pești și chiar rechini, care merită o atenție deosebită. Odată ni s-a arătat cum sunt îngrijiți, este o muncă foarte laborioasă.
⇒ PLAJE ȘI PISCINE
Încă o atracție a «Velei» este The Terrace, prima plajă creată artificial, unică în felul ei. O platformă luxoasă de 10.000 de metri pătrați, cu două piscine, căsuțe pe plajă și o plajă de peste o mie de metri pătrați – pentru a o forma au fost importate 1.000 de tone de nisip alb. Terasa a fost montată într-un șantier naval din Finlanda și a fost transportată în mai multe părți pe apă până în Dubai. Ambele piscine locale sunt decorate cu 10 milioane de plăci de mozaic în culori aurii și azurii.
Priveliștea apusului de soare de pe terasă este incredibilă și îți dorești să te bucuri de ea în fiecare seară. Chiar și atunci când am locuit acolo pentru o perioadă lungă de timp, am fost întotdeauna tristă dacă pierdeam acest moment magic. În plus, camera noastră avea, de asemenea, o priveliște superbă a apusului de soare. Între altele, Burj Al Arab împarte camerele în două subtipuri, dintre care camera cu vedere la «apus» este puțin mai scumpă.
În rest, nu mai este nevoie să spun că aici totul este prevăzut pentru o odihnă confortabilă și luxoasă pentru oaspeți, toate aspectele sunt luate în considerare la maxim, inclusiv cele pentru copii.
⇒ RESTAURANTE
Bucătarii de top de la «Velă» au câte 5 stele Michelin fiecare – Frankie Semblat de la restaurantul Al Muntaha și Kim Juany-Moren de la barul și restaurantul Skyview – ei au făcut din Burj Al Arab un etalon a bucătăriei de înaltă clasă.
Sunt destul de multe restaurante pe teritoriu. Singurul lucru este că aproape toate nu pot fi vizitate cu copii! Numai în pop-restaurantul de pe plajă Sal de jos, nu departe de piscină, cu vedere la Golful Persic – puteți merge acolo cu copiii care sunt cazați în hotel. Și asta este cu adevărat suficient: îndeplinesc toate cererile, gătesc chiar și ceea ce nu este în meniu și este foarte gustos!
Separat aș dori să menționez micul dejun: este somptuos, poate unul dintre cele mai bune din lume. Am fost foarte impresionată: în timpul micului dejun, o fată cântă la harpă pentru oaspeți, creând o atmosferă foarte liniștită. Micuțul meu Alex adoră să mănânce pe acompaniamentul ei. Apropo, dacă nu mă înșel, harpista este din Ucraina.
Burj Al Arab este, fără îndoială, un hotel unic de acest fel. Apropo, de curând, de aproximativ un an, au început să se organizeze tururi prin el, pentru a le arăta celor care vor să vadă tot acest lux exorbitant. Este cu siguranță o experiență unică să locuiești într-un astfel de loc!